Power Questions To Win The Sale PDF Free Download

Power Questions - Build Relationships, Win New Business and Influence Others. An arsenal of powerful questions that will transform every conversation Skillfully redefine problems. Make an immediate connection with anyone. Rapidly determine if a client is ready to buy. Access the deepest dreams of others. Download: Adobe PDF. Parental (Minor) Power of Attorney – To give health and educational powers to someone else over the caretaking of one’s child. Download: Adobe PDF, MS Word (.docx) Real Estate Power of Attorney – For the buying, selling, renting, or occupying someone else’s property. View, sign, collaborate on and annotate PDF files with our free Acrobat Reader software. And to easily edit and convert your PDFs into file formats like Excel and Word, try out PDF editor and converter Acrobat Pro DC.

POWER ELECTRONICS Questions with Answers :-

1. A Triac has three terminals viz ………………

Power Questions To Win The Sale PDF Free Download
  1. Drain, source, gate
  2. Two main terminal and a gate terminal
  3. Cathode, anode, gate
  4. None of the above
    Ans : 2

2. A triac is equivalent to two SCRs …………..

  1. In parallel
  2. In series
  3. In inverse-parallel
  4. None of the above
    Ans : 3

3. A triac is a …………. switch

  1. Bidirectional
  2. Unidirectional
  3. Mechanical
  4. None of the above
    Ans : 1

4. The V-I characteristics for a triac in the first and third quadrants are essentially identical to those of ………………. in its first quadrant

  1. Transistor
  2. SCR
  3. UJT
  4. none of the above
    Ans : 2

5. A triac can pass a portion of …………… half-cycle through the load

  1. Only positive
  2. Only negative
  3. Both positive and negative
  4. None of the above
    Ans : 3

6. A diac has ………….. terminals

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. None of the above
    Ans : 1

7. A triac has …………….. semiconductor layers

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five
    Ans : 3

8. A diac has …………… pn junctions

  1. Four
  2. Two
  3. Three
  4. None of the above
    Ans : 2

9. The device that does not have the gate terminal is ……………….

Power questions to win the sale pdf free download. software
  1. Triac
  2. FET
  3. SCR
  4. Diac
    Ans : 4

10. A diac has ……………… semiconductor layers

  1. Three
  2. Two
  3. Four
  4. None of the above
    Ans : 1

11. A UJT has ……………….

  1. Two pn junctions
  2. One pn junction
  3. Three pn junctions
  4. None of the above
    Ans : 2

12. The normal way to turn on a diac is by ………………..

  1. Gate current
  2. Gate voltage
  3. Breakover voltage
  4. None of the above
    Ans : 3

13. A diac is …………………. switch

  1. An c.
  2. A d.c.
  3. A mechanical
  4. None of the above
    Ans : 1

14. In a UJT, the p-type emitter is ……………. doped

  1. Lightly
  2. Heavily
  3. Moderately
  4. None of the above
    Ans : 2

15. Power electronics essentially deals with control of a.c. power at …………

  1. Frequencies above 20 kHz
  2. Frequencies above 1000 kHz
  3. Frequencies less than 10 Hz
  4. 50 Hz frequency
    Ans : 4
Free

16. When the emitter terminal of a UJT is open, the resistance between the base terminal is generally ………………..

  1. High
  2. Low
  3. Extremely low
  4. None of the above
    Ans : 1

17. When a UJT is turned ON, the resistance between emitter terminal and lower base terminal …………….

  1. Remains the same
  2. Is decreased
  3. Is increased
  4. None of the above
    Ans : 2

18. To turn on UJT, the forward bias on the emitter diode should be …………… the peak point voltage

  1. Less than
  2. Equal to
  3. More than
  4. None of the above
    Ans : 3

19. A UJT is sometimes called …………. diode

Power Questions To Win The Sale PDF free. download full

  1. Low resistance
  2. High resistance
  3. Single-base
  4. Double-base
    Ans : 4

20. When the temperature increases, the inter-base resistance (RBB) of a UJT ………….

Power Questions To Win The Sale PDF Free Download For Pc

  1. Increases
  2. Decreases
  3. Remains the same
  4. None of the above
    Ans : 1

21. When the temperature increases, the intrinsic stand off ratio ……….

  1. Increases
  2. Decreases
  3. Essentially remains the same
  4. None of the above
    Ans : 3

22. Between the peak point and the valley point of UJT emitter characteristics we have ………….. region

  1. Saturation
  2. Negative resistance
  3. Cut-off
  4. None of the above
    Ans : 2

24. A diac is turned on by …………………

  1. A breakover voltage
  2. Gate voltage
  3. Gate current
  4. None of the above
    Ans : 1

25. The device that exhibits negative resistance region is ………………..

  1. Diac
  2. Triac
  3. Transistor
  4. UJT
    Ans : 4

26. The UJT may be used as ……………….

  1. Am amplifier
  2. A sawtooth generator
  3. A rectifier
  4. None of the above
    Ans : 2

Power Questions To Win The Sale PDF Free Download Books

27. A diac is simply ………………

  1. A single junction device
  2. A three junction device
  3. A triac without gate terminal
  4. None of the above
    Ans : 3

28. After peak point, the UJT operates in the ……………. region

Power Questions To Win The Sale PDF Free Download 64 Bit

  1. Cut-off
  2. Saturation
  3. Negative resistance
  4. None of the above
    Ans : 3

29. Which of the following is not a characteristic of UJT?

  1. Intrinsic stand off ratio
  2. Negative resistance
  3. Peak-point voltage
  4. Bilateral conduction
    Ans : 4
Power Questions to Win the Sale PDF Free Download 64 bit

30. The triac is …………….

  1. Like a bidirectional SCR
  2. A four-terminal device
  3. Not a thyristor
  4. Answers (1) and (2)
    Ans : 1

POWER ELECTRONIC Objective Questions and Answers pdf free download ::

Power Questions To Win The Sale Pdf Free Download Free

---- >> Related Posts of Above Questions :::

Win------>>[MOST IMPORTANT]<<------